Herfstvakantie

We wensen iedereen een fijne en gezellige herfstvakantie

TEAM 2018-2019

TEAM 2018-2019

Dozen en doosjes, wiede wiede woosjes!

Beste ouders,

Het thema 'dozen' zit er alweer op!

Allereerst wil ik jullie bedanken voor alles wat jullie deze week meebrachten. Het was super leuk om ons huizenproject te kunnen volbrengen met jullie hulp erbij! Volgende week werken wij nog een beetje door aan ons huisje, dit wel op een lager pitje.

We startten ons thema rustig met de waarneming van de dozen die jullie meebrachten. Hoe ziet de doos eruit? Hoe gaat de doos open? Wat kan er in de doos gezeten hebben?
Daarna maakte ik de dozen VOL of LEEG. (vb: de plop doos van Lotte toverde ik vol met plop koeken, de smurfendoos van Marie toverde ik vol met smurfen, de tiktakdoos vol met tiktakken)

Ook Jules had een doos meegebracht, die was héél zwaar en was  dus helemaal VOL, de kleuters benoemden de kleuren en de voorwerpen die in de doos zaten aan de hand van een poppenspel.

We pasten allerlei voorwerpen in de dozen in de klas, is de doos TE KLEIN, of TE GROOT? Of is het voorwerp TE KLEIN of TE GROOT? En we pasten onszelf natuurlijk ook in de doos! Torens bouwen met dozen gaat ook, we maakten torens EVEN GROOT, GROTER DAN of KLEINER DAN de kleuters van onze klas.
En daarna bouwden we een héél groot huis!

Eerst luisterden we naar het verhaaltje van Jules, Jules krijgt twee grote dozen om mee te spelen, maar hij is verdrietig, zijn huisje heeft geen bakstenen...
      

Daarna maakten we een plan voor ons eigen speelhuis en voerden het plan uit. De grootste doelstelling hierbij was probleemoplossend denken. Een plan maken, de juiste voorwerpen of materialen uit de kast halen, de voorwerpen en materialen op de juiste manier of creatief gebruiken, en tot resultaat komen. Indien nodig het resultaat bijsturen (met hulp van de juf natuurlijk).

  

We stempelden ook een kroon in een patroon. Dit konden de kleuters al héél goed!!! Deze activiteit was begeleid, de andere kleuters konden intussen vrij stempelen met de dozen. En we schrijfdansten rond een ronde doos, het zijn precies picasso's geworden!Binnen godsdienst hadden we aandacht voor mensen die zich alleen voelen, zich verstoten voelen, ze voelen zich precies alsof ze in een doos zitten. We gingen zelf ook eens in een doos zitten en ervaren of we dit prettig vinden of niet, en luisterden en verwerkten het verhaal van Jacob. 

     

En tot slot leerden we het versje aan: 
Doosje doosje, ga eens open, 
want ik kom erin gekropen! 
De deurtjes doe ik hélemaal toe, 
maar als iemand op de bel duwt, 'dingdong', roep ik: 
KIEKEBOE! 

Klik op de foto voor de rest van de foto's ... 
Vele groetjes, 
Juf Annelore. 


Ps: Ons volgende thema is : Kleuren
SCHOOLKALENDER

Ons visitekaartje

vbs St.-Augustinus
Stasegemdorp 32
8530 Harelbeke-Stasegem
056/203776
info@augustinusschool.be

Follow by Email

ONZE MISSIE

ONZE MISSIE

Schooljaar 2018-2019

Vrije dagen:
maandag 13 mei 2019 (na moederdag en eerste communie)
dinsdag 11 juni 2019 (pinksterendinsdag)

Pedagogische studiedagen:
maandag 8 oktober 2018
woensdag 13 febrauri 2019

Maandmenu

Communies

2019

Eerste communie op zondag 12 mei 2019 om 11u
Vormsel op zondag 26 mei 2019

TUTTI FRUTTI

TUTTI FRUTTI
Elke woensdag = fruitdag

Volg ons op

Kweetet

Kweetet

Charter drinKraantjeswater

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wil je ons mailen?

Projecten