Herfstvakantie

We wensen iedereen een fijne en gezellige herfstvakantie

TEAM 2018-2019

TEAM 2018-2019

Wat valt daar van de boom?

Beste ouders, 

De herfst is in het land, en de kinderen zullen dat geweten hebben! We werkten in alle kleuterklassen rond de herfst. Wij werkten vooral rond de herfstbladeren, herfstvruchten en herfsttakken. 

We startten met een grote herfstwandeling onder begeleiding van het 6de leerjaar. We gingen op zoek naar allerlei dingen in de natuur die met de herfst te maken hadden. En natuurlijk trokken we daarvoor onze laarzen aan! 

We verzamelden alle spullen die we hebben opgerapen, en alle spullen die de kleuters meebrachten van thuis in de ontdektafel en bespraken alles. De kleuters leerden héél wat nieuwe woorden bij. We leerden al spelend tellen en sorteren, en gericht zoeken naar herfstvruchten. 

We speelden met alle spullen in de ontdektafel en oefenden de woordjes in aan de hand van het volgende vers: 


Aan de hand van het muzikale verhaal over de boom die zijn blaadjes verloor, herhaalden we nog eens alle herfstwoorden. Dit vonden de kleuters super fijn! Daarna experimenteerden we met de muziekinstrumentjes. 

Binnen godsdienst gingen we in de herfstbladeren op zoek naar kriebeldiertjes in de tuin. We zochten hun huisjes en wilden ze even laten logeren in het terrarium in de klas. We vonden er een héleboel! Onze kleuters waren ook écht niet bang van die kleine kriebelpootjes. Enkel de spinnen konden (in het begin) op niet veel sympathie rekenen. 
Aan de hand van het verhaaltje van Ineke Spineke leerden we meer over het huisje van de spinnen. Misschien kunnen de kleuters het verhaaltje navertellen? 


We verzorgden onze kriebeldiertjes héél erg goed en natuurlijk lieten we de diertjes terug vrij in de natuur, zodat ze hun eigen huisje terug konden maken. We waren het er allemaal over eens, zo'n lieve kriebeldiertjes, dat was leuk om in de klas te hebben! 

Binnen beeldopvoeding maakten we een herfstboom. We leerde de technieken knippen en scheuren aan. Niet zo gemakkelijk hoor! 

We luisterden naar het verhaaltje van Jules in het bos. Jules gaat wandelen in het bos en het begint te regenen.... Wat raar? Het regent eikeltjes!!! En we hebben die namiddag ook geluk... Het regent en wij gaan op stap met onze paraplu op de speelplaats. 


Afbeeldingsresultaat voor jules in het bos

Onze nieuwe woordenschat: de herfst, de laarzen, de kastanje, de eikel, de noot, het (herfst)blaadje, de tak(ken), de regenworm, de pissebed, de slak, de spin, de kriebeldiertjes, het terrarium

Dit seizoensgebonden thema bracht heel wat los bij de kleuters, ze hebben er intens van genoten. Klik maar op de volgende foto en geniet eventjes mee! 

Groetjes, 
Juf Annelore In ons volgende thema experimenteren we volop met dozen! 
Elke kleuter mag op maandag 6 november een doosje meebrengen. Liefste een speciaal doosje of een doosje met een speciale sluiting. Wees maar creatief! 

SCHOOLKALENDER

Ons visitekaartje

vbs St.-Augustinus
Stasegemdorp 32
8530 Harelbeke-Stasegem
056/203776
info@augustinusschool.be

Follow by Email

ONZE MISSIE

ONZE MISSIE

Schooljaar 2018-2019

Vrije dagen:
maandag 13 mei 2019 (na moederdag en eerste communie)
dinsdag 11 juni 2019 (pinksterendinsdag)

Pedagogische studiedagen:
maandag 8 oktober 2018
woensdag 13 febrauri 2019

Maandmenu

Communies

2019

Eerste communie op zondag 12 mei 2019 om 11u
Vormsel op zondag 26 mei 2019

TUTTI FRUTTI

TUTTI FRUTTI
Elke woensdag = fruitdag

Volg ons op

Kweetet

Kweetet

Charter drinKraantjeswater

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wil je ons mailen?

Projecten