Sinterklaas en zijn paard!

Beste ouders,

De Sint is het land uit, maar wij zijn hem nog lang niet vergeten...  We hebben dan ook naar zijn bezoek uitgekeken en werkten volop rond het thema:

De eerste week keken we verlangend uit naar de komst van de Sint, toen kwam ook Verstrooide Piet elke dag op bezoek! Die bleef hier ergens slapen, maar vergat altijd wel een kledingstuk op school! Elke dag gingen we op zoek naar het ontbrekende kledingstuk, je kan je niet voorstellen, waar Piet die kleren vergat! Zélfs in het kuiskotje van juffrouw Nadine....


De tweede week werkten we ronden het paard (van Sinterklaas).
We leerden welke kleur de paarden hebben en welke soorten paarden er bestaan, sommige kleuters wisten al dat het paard van Sinterklaas Slechtweervandaag noemt, en anderen wisten dan alweer wat 'schimmel' was.

We leerden wat paarden graag eten en maakten een paardenstal voor de paardjes, de paardjes deden ook aan hoogspringen en leerden op de daken lopen zoals het paard van Sinterklaas.

  

We hadden het ook over de manen van het paard en de paardenstaart. Elk kleutermeisje kreeg een echte paardenstaart in hun haar, en ze mochten experimenteren aan de kleine knutseltafel met elastiekjes en speldjes, wat was dat fijn!

  
Wat was het ook leuk om als paardje geboren te worden! We gingen naar de zaal en experimenteerden met galopperen, snel en traag stappen als een paard, hinniken, klakken met de tong, ...

Op het lied 'Het paard van Sinterklaas is ziek', experimenteerden we met muziekinstrumentjes, het lied werd trouwens erg veel gezongen in de klas en is veel herhaald geweest. Het lied kan je bekijken via de volgende URL: https://youtu.be/yO9ben_xzOw

  

Binnen godsdienst, had Zwarte Piet het koud, maar er lag maar 1 dekentje klaar, voor het paard van Sinterklaas, wat deed die zotte Piet dus? Hij ging zelf onder het dekentje liggen en kreeg het zo warm.... Maar dat is niet zorgen voor het paard van Sinterklaas?!
We speelden het verhaaltje na en elk om beurt mocht een kindje zich verstoppen onder het deken en hinniken als een paard. Wie kon raden wie eronder zat?En we maakten natuurlijk ook een knutselwerkje, we schilderden zelf een paard naar voorbeeld en dan versierden we er rond: schilderen met waterverf, scheuren en plakken, knippen en plakken, en het gezichtje tekenen. De vormgeving was voor sommige kleuters nog moeilijk, maar de resultaten mogen gezien worden! 

  

Nieuwe woordenschat: het paard, het veulen, de manen van het paard, de paardenstaart, hinniken, galopperen, stro/hooi, de (paarden)stal, bruin/zwart/wit, de mijter, de staf, de mantel 


Het was een gevuld thema, met erg veel indrukken voor de kleuters, nu maken we het gezellig in onze klas, met lichtjes en lampjes! Vergeten jullie niet de gevraagde spulletjes mee te brengen?

Vele groetjes,
Juf Annelore en de kleutertjes

Voor meer foto's, klik op Sinterklaas! 


MAANDKALENDER

Maandmenu Esthio

Help jij STASEGEM mee aan een AED ?

Help jij STASEGEM mee aan een AED ?
(klik op de foto voor meer uitleg)
Mogelijk gemaakt door Blogger.