Kerstmis, wat een feest!

Beste ouders,

In voorbereiding van het Kerstfeest moest er natuurlijk heel wat gedaan worden:

  • We brachten de adventskrans aan en vertelden over de vier kaarsjes, we duidden de kaarsjes ook aan op de kalender 
  • We gingen aan de hand van het verhaaltje van Jules en de kerstboom op zoek naar een gepaste kerstboom voor in onze klas. Gelukkig hebben we die, samen met Jules gevonden! Nu moeten we die nog versieren.... 

  • We brachten allemaal een lichtje mee en bekeken het, we sorteerden de lichtjes van de kleuters volgens manier van aansteken en we bekeken of we het in de boom konden hangen 
  • We brachten allemaal een kerstbal mee en we bekeken de kerstbal, de vorm, het kleur en of we de bal in de boom konden hangen. De bal van Hasse kon zelfs uit elkaar, daar speelden we een verstopspelletje mee! 
  • We brachten ook allemaal een slinger mee en we bekeken de slingers, welke structuur hadden ze, welke kleur en vooral: hoe lang waren ze ? Welke slinger was de langste? We versierden de kerstboom ermee én de klas want er waren echt wel lange slingers bij hoor! 
Binnen godsdienst werkten we het verhaaltje uit van Bino, samen met Bino werken we aan onze sociale talenten. Bino en Kleintje zijn bang in het donker... en steken steeds een lichtje meer aan, maar door de schaduwen zien de pinguins 'monsters' op de muur, natuurlijk zijn monsters niet echt. We bespreken het verhaal en hebben het over bang zijn (in het donker) 

In de tweede week vertelden we het Kerstverhaal van Dick Bruna, het kerstverhaal kan je bekijken via de link: https://www.youtube.com/watch?v=9m-7JGNC_kU en keken we verder uit naar het Kerstfeestje, op vrijdag gingen we ook samen naar de misviering in de kerk. 

En natuurlijk werd er ook geoefend, véél geoefend.... Ons nieuwjaarsversje was dit jaar niet zo gemakkelijk! Hopelijk konden de kleuters het vlot opzeggen. Want ook aan hun vuurpijl hebben ze veel gewerkt! 
  • Ze schilderden de rol helemaal zwart 
  • Ze stempelden met oorstokjes de sterretjes op de rol 
  • Ze versierden de hoed van de vuurpijl met de knikkertechniek 
  • En ze knipten de snippers voor in de vuurpijl 

Nieuwe woordenschat: De adventskrans, de kerstboom, de lichtjes, de batterijen, de stekker en het stopcontact, het kaarsje, de lont, de lucifer, de kerstbal, de slinger, lang/kort, Kerstmis, het kerstfeest, Maria, Jozef, Jezus, de vuurpijl, het vuurwerk, ontploffen 

Ons volgende thema is 'Welkom nieuwe vriendjes!'. 

Vele groetjes, 
Juf Annelore 

MAANDKALENDER

Maandmenu Esthio

Help jij STASEGEM mee aan een AED ?

Help jij STASEGEM mee aan een AED ?
(klik op de foto voor meer uitleg)
Mogelijk gemaakt door Blogger.