De school vanaf 2 juni

Zoals elke vrijdag nu ook een update voor volgende week (dinsdag 2 juni tot vrijdag 5 juni)

We zijn verheugd de volledige opstart van het kleuter en de voorlopig deeltijdse opstart van het lager te kunnen aankondigen.

Tijdens de klasmomenten zetten wij in op hygiëne en veiligheid voor de kinderen en de leerkrachten.

U begrijpt dat dit veel moeilijker te organiseren is in de voor- en naschoolse opvang. Ook over de middag kunnen wij niet alle maatregelen steeds toepassen. We vragen dan ook de kinderen niet te vroeg te brengen of te laat op te halen. Het is wenselijk dat de kinderen ’s middags thuis eten. Kinderen die echt niet naar huis kunnen brengen hun boterhammetjes mee en eten in de klas bij de juf.

Vanaf 2 juni worden alle kleutertjes terug verwacht. ’s Morgens wordt vooral ingezet op het socio-emotionele door structuur en geleide activiteiten te voorzien. Kindjes die in de namiddag terugkomen zullen zoveel mogelijk buiten spelen.

De peuters die voor het eerst naar school komen worden op woensdag 3 juni onthaald. Zij werden hierover bericht en worden nog door juf Nele persoonlijk uitgenodigd.

Het 1ste, 2de en 6de leerjaar blijven volgende week hun 4 halve dagen naar school komen. Zij zijn het al goed gewoon.

We zijn heel blij om de leerlingen van het 3de, 4de en 5de leerjaar te mogen verwelkomen op vrijdag 5 juni. Alle kinderen komen een halve dag. (Zie mail klasleerkrachten)

Vrijdag 5 juni is een oefendag! Misschien kunnen we uitbreiden vanaf 8 juni ALS de principes omtrent noodopvang voorschools, over de middag en naschools blijven worden toegepast. Dit wil zeggen: hou de kinderen als ze geen les hebben zoveel mogelijk thuis.

Aanpassingen naar aanleiding van de renovatiewerken: Volgende week is het zover! Vanaf 2 juni wordt er gestart met de verbouwing van de 2 laatste kleuterklassen, de vernieuwing van de turnzaal en de verfrissing van de chillzaal. Het is ons doel om tegen eind augustus deze ruimtes in een nieuw kleedje te steken. Zo kunnen we fris het volgende schooljaar openen. Omdat de kinderen en de aannemers niet met elkaar in aanraking mogen komen zal de school vanaf de Ommegangstraat (achterkant) niet meer toegankelijk zijn voor kinderen, ouders en leerkrachten.

Concreet:

- Ochtend- en avondopvang zullen doorgaan in de Schelp! Kinderen brengen en afhalen via de blauwe poort tot aan het houten poortje (naast deur turnzaal).

- Brengen en afhalen kleuters én leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar: via de bruine poort.

- De leerlingen van het 4de leerjaar komen en gaan via de blauwe voordeur.

- De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar komen en gaan via de witte deur vooraan.

Verdere toelichting krijgen jullie van de klasleerkrachten.

We zijn heel blij dat we alle kinderen naar school kunnen laten komen. We willen ook de parochie bedanken om over de Schelp te kunnen beschikken.

En we zijn de ouders heel dankbaar om hun kinderen al die tijd te stimuleren en te begeleiden bij hun lessen en taken. Volgende week volgt de berichtgeving voor de week van 8 juni. Voor nu wensen we iedereen een zonnig weekend

Nu nog de linken om in te schrijven voor de opvang

jongste kleuters 2 juni – 5 juni

Oudste kleuters2 juni – 5 juni

1ste,2de en 6de lj

3de,4de en 5de lj

Hartelijke groeten

Directie en Augustinusteam

Joepie! Mijn nieuwe klas.

Het eerste thema zit er al op :)
De kleuters maakten kennis met Pompom onze nieuwe klaspop. Voor nog meer leuke sfeerfoto's klik op Pompom zijn blauwe muts.

Als de scholen terug open gaan, zullen wij deze vrije dagen annuleren om de lessen in te halen en de ouders te ontlasten

NIEUWE DATUM vormsel
Zondag 11 oktober 2020 om 11u in de Sint-Augustinuskerk