UPDATE

Beste ouder(s),

update zondag 29 maart

Hou kinderen zo veel mogelijk thuis! Het principe is: ouders die thuiswerken, vangen hun kind thuis op.

Kinderen van wie de ouder(s) een job in een cruciale sector (zorg, veiligheid, voedingsnijverheid, distributie ...) uitoefenen hebben niet de mogelijkheid om thuis te werken. Ze nemen nu de zorg op van zieken en mensen die hulp nodig hebben, zorgen ervoor dat iedereen naar de winkel kan ...
Het is daarom letterlijk van levensbelang dat hun kinderen op school worden opgevangen. De school voorziet dus in opvang voor die kinderen.

Bij twijfel hieromtrent kan u steeds de directie contacteren.


Wat bieden wij dus nog aan?

o ochtend- en avondopvang volgens de normale uren op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
o opvang tijdens de lesuren
o opvang over de middag op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (Kinderen brengen hun eigen lunchpakket mee)Klik hier voor aanvraag opvang week 3 (ma 30/03/20 - vr 03/04/20)
We rekenen op jullie gezond verstand om de maatregelen voor de komende periode op te volgen zodat het virus zich zo min mogelijk kan verspreiden.

Preventie CORONA virus

Preventie CORONA virus
Handhaving van dagdagelijkse voorschriften hygiëne

Sinterklaas en zijn paard!

Beste ouders,

De Sint is het land uit, maar wij zijn hem nog lang niet vergeten...  We hebben dan ook naar zijn bezoek uitgekeken en werkten volop rond het thema:

De eerste week keken we verlangend uit naar de komst van de Sint, toen kwam ook Verstrooide Piet elke dag op bezoek! Die bleef hier ergens slapen, maar vergat altijd wel een kledingstuk op school! Elke dag gingen we op zoek naar het ontbrekende kledingstuk, je kan je niet voorstellen, waar Piet die kleren vergat! Zélfs in het kuiskotje van juffrouw Nadine....


De tweede week werkten we ronden het paard (van Sinterklaas).
We leerden welke kleur de paarden hebben en welke soorten paarden er bestaan, sommige kleuters wisten al dat het paard van Sinterklaas Slechtweervandaag noemt, en anderen wisten dan alweer wat 'schimmel' was.

We leerden wat paarden graag eten en maakten een paardenstal voor de paardjes, de paardjes deden ook aan hoogspringen en leerden op de daken lopen zoals het paard van Sinterklaas.

  

We hadden het ook over de manen van het paard en de paardenstaart. Elk kleutermeisje kreeg een echte paardenstaart in hun haar, en ze mochten experimenteren aan de kleine knutseltafel met elastiekjes en speldjes, wat was dat fijn!

  
Wat was het ook leuk om als paardje geboren te worden! We gingen naar de zaal en experimenteerden met galopperen, snel en traag stappen als een paard, hinniken, klakken met de tong, ...

Op het lied 'Het paard van Sinterklaas is ziek', experimenteerden we met muziekinstrumentjes, het lied werd trouwens erg veel gezongen in de klas en is veel herhaald geweest. Het lied kan je bekijken via de volgende URL: https://youtu.be/yO9ben_xzOw

  

Binnen godsdienst, had Zwarte Piet het koud, maar er lag maar 1 dekentje klaar, voor het paard van Sinterklaas, wat deed die zotte Piet dus? Hij ging zelf onder het dekentje liggen en kreeg het zo warm.... Maar dat is niet zorgen voor het paard van Sinterklaas?!
We speelden het verhaaltje na en elk om beurt mocht een kindje zich verstoppen onder het deken en hinniken als een paard. Wie kon raden wie eronder zat?En we maakten natuurlijk ook een knutselwerkje, we schilderden zelf een paard naar voorbeeld en dan versierden we er rond: schilderen met waterverf, scheuren en plakken, knippen en plakken, en het gezichtje tekenen. De vormgeving was voor sommige kleuters nog moeilijk, maar de resultaten mogen gezien worden! 

  

Nieuwe woordenschat: het paard, het veulen, de manen van het paard, de paardenstaart, hinniken, galopperen, stro/hooi, de (paarden)stal, bruin/zwart/wit, de mijter, de staf, de mantel 


Het was een gevuld thema, met erg veel indrukken voor de kleuters, nu maken we het gezellig in onze klas, met lichtjes en lampjes! Vergeten jullie niet de gevraagde spulletjes mee te brengen?

Vele groetjes,
Juf Annelore en de kleutertjes

Voor meer foto's, klik op Sinterklaas! 


SCHOOLKALENDER

Ons visitekaartje

vbs St.-Augustinus
Stasegemdorp 32
8530 Harelbeke-Stasegem
056/203776
info@augustinusschool.be

Follow by Email

ONZE MISSIE

ONZE MISSIE

Schooljaar 2019-2020

Vrije dagen:
maandag 11 mei 2020
dinsdag 2 juni 2020

Pedagogische studiedagen:
vrijdag 4 oktober 2019
dinsdag 12 november 2019
woensdag 20 mei 2020

Maandmenu

Communies


2020
Communies 2020 worden uitgesteld. Kijk in de berichten hiernaast naar de mededling door bisschop Lode Aerts


2021
eerste communie op zondag 2 mei 2021 om 11u
Vormselvieringen op zondag 23 mei 2021 om 9u en 11u

TUTTI FRUTTI

TUTTI FRUTTI
Elke woensdag = fruitdag

Volg ons op

Kweetet

Kweetet

Charter drinKraantjeswater

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wil je ons mailen?

Projecten