VAKANTIE 2020

het secretariaat is terug open vanaf 19 augustus

Thema: Het weer verandert telkens weer

De voorbije twee weken werkten we in de rode klas rond het weer.
Aan het begin van dat thema trokken we het bos in om de winter te gaan opsnuiven. We ontdekten er dat de vogels het niet zo gemakkelijk hebben in de winter. Dus maakten we pindaslingers voor hen en hingen deze op in de boom. Wij keken naar een weerbericht en kregen de kans om zelf weerman of weervrouw te spelen in het poppenhuis. De wind beleefden we buiten aan de hand van ballonnen. Wat waaide het toen hard! We deden de wind na tijdens schrijfdans. De regen beleefden we door buiten eens te spelen toen het regende. Toen het zonnetje scheen, speelden we eens extra buiten. Wat deed het zonnetje deugd op onze snoet! We keken dagelijks twee keer naar de thermometer en noteerden de graden zodat we konden vergelijken of het warmer of kouder was. De mist bootsten we na op een tekening met krijt. We bestudeerden de wolkjes (en deze kregen soms wel gekke namen) en stempelden die na. Ijs hebben we waargenomen tijdens het ijsglibberen. Ondanks het feit dat ijs nat en koud is als je er op valt hebben we ons enorm geamuseerd! Helaas... geen sneeuw. Hopelijk sneeuwt het nog dit jaar!

Klik op de foto om heel wat sfeerbeelden te zien.
Er zijn ook extra foto's van het ijsglibberen, dankzij een mama die nog foto's trok.

Als de scholen terug open gaan, zullen wij deze vrije dagen annuleren om de lessen in te halen en de ouders te ontlasten

NIEUWE DATUM vormsel
Zondag 11 oktober 2020 om 11u in de Sint-Augustinuskerk